Croatia International Jazz+ Festival u Imotskom

Glazbeno-scenska manifestacija Croatia International Jazz+ Festival nakon dvogodišnje pauze vraća se na ljetne pozornice diljem hrvatske obale! Nakon brojnih pozitivnih reakcija i oduševljene publike na prvom izdanju Festivala, te gostovanja u šest dalmatinskih gradova i ove je godine pripremljen još zanimljiviji i bogatiji glazbeni doživljaj za mještane i turiste koji će ljetovati u gradovima diljem obale.

Na Festivalu će posjetitelji moći uživati u izvedbama poznatih jazz, soul i swing skladbi, kombinaciji tradicionalnog i poznatog, te nekih modernijih žanrova poput popa, r&b-a ili rocka. Novost ovogodišnjeg izdanja Festivala je spoj klasičnih instrumenata i popularne, jazz glazbe. Ovu zanimljivu glazbenu fuziju predstavit će nam sastavi Music City Strings te Touch of Class koji slove kao jedni od najboljih gudačkih ansambala u SAD-u. Želja organizatora je prikazati jazz kao glazbu uz koju se mogu zabaviti, rasplesati i dobro provesti sve dobne skupine, od onih najmlađih do najstarijih, uz divne kulise ljetnih pozornicama i otvoreno zvjezdano nebo.

U sklopu Festivala predstaviti će nam se renomirani svjetski jazz glazbenici i glazbeni sastavi, američkih Touch of Class, Music City Strings te Soundhouse bendovi- The Inevitables i Max Headroom. Projekt je nastao u suradnji Pjevačkog studija Mozartine iz Zagreba, udruge Culture Path iz Kanade, i renomirane međunarodne jazz organizacije JeN.

Croatia International Jazz+ Festival gostuje u Imotskom u utorak 28.lipnja na Trgu Matice Hrvatske od 20:30 sati.

Možda ti se također svidi...