Loading Događaji

« Svi Događaji

Umišljeni bolesnik – Predstava

10 kolovoza @ 21:00 - 22:30 UTC+1

Kazalište Marina Držića – Dubrovnik

Režija: Lea Anastazija Fleger

Igraju: Branimir Vidić – Flika, Angela Bulum, Nika Lasić, Izmira Brautović, Mirej Stanić, Antonio Agostini, Hrvoje Sebastian, Bojan Beribaka, Glorija Šoletić, Edi Jertec i Marija Šegvić

„Umišljeni bolesnik“ jedno je od najpoznatijih djela Jean Baptiste Poquelin Molièrea, ali i cjelokupne svjetske književnosti. S razlogom je ovaj komad klasik. Od 1673. kada je napisan do danas, teme koje obrađuje Molière su aktualne i itekako provokativne. Sigurna sam da će biti aktualne i stoljećima nakon našeg vremena.

U središtu radnje „Umišljenog bolesnika“ je Argan, hipohondar, umišljeni bolesnik. Bogati starac, kojeg na sve strane iskorištavaju. Apsolutno svi. Od njegove obitelji do liječnika. Svi ga „sišu“ poput pijavica.

Kako bi pobjegao od svih tih ljudi, on bježi u bolest. Bježi u svijet u kojem mu je loše, u kojem svi neminovno moraju brinuti o njemu. On je kroz bolest u potrazi za ljubavi najbližih koja mu toliko nedostaje. Toliko je opsjednut liječnicima i ljekarnicima da želi udati kćer za nekoga koga ona ne voli, samo zato što je on liječnik. Samo kako bi postao članom liječničke obitelji, kako bi mu lijekovi i liječnički savjeti uvijek bili pri ruci.

Detalji

Datum:
10 kolovoza
Vrijeme:
21:00 - 22:30 UTC+1

Organizator

Udruga Glumci u Zagvozdu

Lokacija

Trg Glumaca
Zagvozd, 21270