Imota Bike & Wine 4.0

Evo, sada kada se i prašina slegla, barem ona koja je ostala u zraku nakon jučerašnje kišice pred sami kraj druženja, možemo sa zadovoljstvom reći da je i četvrta ????? ???? & ????, nećemo reći biciklijada već nam je prikladniji izraz “hedoklijada”, općenito rečeno, uspješno privedena kraju.

Dragi gosti, prijatelji, poznanici, biciklistice, biciklisti i cijeli svijete s okolicom, zahvala ide svima vama što ste nas počastili svojim dolaskom te tako uljepšali naš jučerašnji obilazak jednog dijela Imotske krajine. Imali ste priliku upoznati se sa dijelom cikloturističkog potencijala, nekim znamenitostima i zanimljivostima našeg kraja.

Nas oko 180 smo “vrlo nezahtjevnu” rutu uspješno svladali uz svestranu pomoć naših domaćina u food (bolje rečeno wine zonama). Ne znam kako bismo uspjeli bez njih.

Naravno, ove ????? ???? & ???? “priče” ne bi bilo bez Turistička zajednica Imota, BIKE IM ekipe i udruge vinara Imotskog vinogorja Cvit razgovora.

Postoji više mjesta za okupljanje pogodnih za početi biciklističku turu a jedno od ljepših je definitivno Agroturizam Grabovci. Hvala Nelici i Stipi što su istrpili gužvu kroz koju su morali nosati kave i piće na terasi. Hvala i Stipi Đuzelu i njegovoj ekipi iz Vina Đuzel na prezentaciji najvećeg svrdla na svijetu i njegovom vrtu irisa, hvala Caffe Bar Stribor IMotski i OPG Sočo na siru s medom, otkrićem za dosta sudionika jučerašnje biciklijade, Hvala i osoblju Buffet Brana Zmijavci (@buffet_brana_1968) sa Vinarija Jerković i Fast food Mijukić koji su nas uistinu lijepo dočekali uz pirodni klima uređaj nakon “vrućeg” polja. Podrumi Šimunović su na sebe preuzeli i ulogu skloništa od onih 10 kapi kiše (bitno je da smo imali opravdanje što smo onako nahrlili u podrum). Katich Winery su nam se ove godine pridružili i to u sred’ polja, osunčanog vinograda s ohlađenim vinom i ledenom vodom. U Grabovac wine baru smo se prisilno najduže zadržali što nam opće nije teško palo. Strpljen – spašen je bio i naš stari catering prijatelj Nikola Dragun sa svojom “Vilom”. “Strpljivi” jer su nas čeeeekali dok smo mi čeeeekali da kiša prestane padati i “spašeni” jer smo im spasili svu hranu što su nam pripremili.

Posebna zahvala ide članovima Ronilačkog kluba Imotski, HGSS-u, djelatnicima MUP Imotski što su bili uz nas i pazili na našu sigurnost te Splitsko-dalmatinskoj županiji na potpori ovogodišnje biciklijade.

Namjerno nismo spominjali vina navedenih vinara… jednostavno zato što ne možemo procijeniti koje je bolje… i zato, nema nam druge nego… probati opet dogodine…

Mi smo za… a Vi…?

Lijep pozdrav svima i pratite i dalje naše dogodovštine i vožnje

A evo i poneka fotka da se mi, koji smo bili na Imota Bike & Wine, prisjetimo kako nam je bilo, oni koji nisu bili neka vide što su propustili…

Možda ti se također svidi...