Imota nastavlja oduševljavati goste kvalitetom!

U sklopu projekta IQM Destination Imota mjeri svoje rezultate, a do sada je u 2023. godini zabilježen  izvrstan rezultat zadovoljstva gostiju!

Turistička zajednica Imote temeljem 607 recenzija dionika Imotske krajine u periodu od siječnja do lipnja 2023. godine može se pohvaliti visokom razinom kvalitete zadovoljstva gostiju koja bilježi čak 98/100.

U kategoriji smještajnih kapaciteta, kampovi bilježe najbolje rezultate kvalitete 99/100, turističke agencije  98/100 i hotelima 90/100. Temeljem 271 recenzija (kojih je 1% više u odnosu na prethodnu godinu) slijedi privatni smještaj 98/100, u kojem se  većinom iznajmljuju kuće, odnosno vile s bazenima.

S 211 recenzija atrakcije bilježe kvalitetu 96/100. Najviše recenzija dodijeljeno je Crvenom jezeru, zatim Modro jezero, ranč Medvidović i Zelena katedrala, sve više posjetitelja posjećuje tematski put Camino i Geopark Biokovo Imotska jezera.

Primjećuje se trend povećanja kvalitete ugostiteljske ponude za 4% s rezultatom kvalitete 96/100. Rezultat je to poboljšanja kvalitete u pojedinim objektima, a upravo svijest o važnosti sinergije u destinaciji i zadovoljstva gosta u svakom segmentu turizma na području Imote izuzetno je važno.

Svaki od dionika turizma Imotske krajine ima mogućnost dobivati svoje izvještaje kvalitete koji se na posljetku mogu komparirati s destinacijskim rezultatom, odnosno s konkurentskim objektima i sličnim svjetskim sadržajima. Na taj se način dobiva uvid u rad konkurencije kao i dokaz kvalitetnog rada, a zadržava se visoki standard s ciljem da se gosti osjete dobro u našoj destinaciji, ponovno se vrate i preporučuju destinaciju u kojoj su boravili. Preporučuje se povećanje broja recenzija, kojim bi Imota dobila još snažniji marketing od strane dosadašnjih gostiju koji su boravili i svojim iskustvom svjedoče o kvalitetnom boravku u Imotskoj krajini.

„Izuzetno sam zadovoljan rezultatima kvalitete te i dalje potičemo dionike da stalno brinu o svakom gostu, zadrže visoku gostoljubivost, povećaju standarde kvalitete i opravdaju povjerenje naših gostiju. TZ Imota promotivnim aktivnostima gostima zapravo preporuča dolazak u destinaciju i uživanje u smještajnih kapacitetima kao i ugostiteljskim uslugama. Jako nam je važno da gosti to prepoznaju stoga potičemo svih na daljnji trud i edukaciju te nastojimo održati ovu razinu kvalitete u cilju zajedničkog destinacijskog uspjeha“, izjavio je direktor TZ Imote Luka Kolovrat.

Možda ti se također svidi...