Konferencija u Esplanadi

„Turističke zajednice u 21. stoljeću“ – naziv je konferencije koja je održana u prepunoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Konferenciju je organizirao Jutarnji list uz pokroviteljstvo Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma.
Cilj konferencije i okupljanja sugovornika pritom je potaknuti javnu raspravu o novom Zakonu o turističkim zajednicama na kojoj će vodeći ljudi iz sektora predstaviti najavljene promjene, a rasprava će se prvenstveno održati kroz dva panela.
Prvi pod nazivom “Što nacionalne turističke zajednice trebaju raditi” okupio će paneliste Božu Skoku, stručnjaka za odnose s javnošću, zatim direktora Instituta za turizam Damira Krešića, direktora konzultantske kuće Horwath HTL Sinišu Topalovića te Đurđicu Šimičić, direktoricu odjela za razvoj proizvoda u Jadranka hotelima, a panelom je moderirala novinarka Jutarnjeg lista Barbara Ban.

Druga panel rasprava pod nazivom “Sustavi TZ-ova” , pored moderatora, profesora Dragana Magaša s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, okupila je paneliste – direktora TZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Vladimira Bakića, njegova kolegu iz TZ Imota Luku Kolovrata, direktoricu TZ Kvarnera Irenu Peršić Živadinov, Ivanu Jurić iz TZ-a Osječko-baranjske županije te Ivana Radoševića iz Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

Okupljeni sudionici govorili su o svojim iskustvima rukovođenja lokalnim i županijskim turističkim organizacijama, ali i o najavljenim promjenama među kojima su naglasak na razvoju turističkog proizvoda, ali i stvaranje novih motiva za dolazak gostiju.
Na konferenciji su predstavljeni svi noviteti koje paket turističkih zakona donosi, a među kojima su obveze smanjenja rashoda TZ-ova, prvenstveno onih koja se odnose na plaće djelatnika, decentralizacija sustava, ali i izmjene u načinu raspodjele novca koji se godišnje prikupi od turističke pristojbe.

Konferenciju su otvorili gradonačelnik grada zagreba Milan Bandić i ministar turizma Gari Cappelli, a prisutnima se prije drugog panela obratio i direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Foto: Darko Tomaš / Cropix

Možda ti se također svidi...