Turizam novi smjer u Ekonomskoj školi u Imotskom

Ekonomska škola u Imotskom će u šk. god. 2020./2021. prvi put upisivati učenike u smjer turističko-hotelijerski komercijalist.

Glavni razlog za pokretanje ovoga programa je snažni turistički rast koji bilježimo na području grada Imotskog i Imotske krajine posljednjih desetak godina i posljedično izuzetno zanimanje za provedbu ovoga programa koje izražavaju roditelji i učenici kao i turističke strukture na području grada Imotskog i Imotske krajine.

Imotska krajina je tijekom proteklih deset godina doživjela snažan turistički rast pa su Imotski i njegova okolica neosporno postali vodećom destinacijom u Dalmatinskoj zagori. Usporedno s razvojem boravišnoga turizma, stalno raste i broj izletničkih tura te jednodnevnih individualnih gostiju pa je jasno da će ovo područje tijekom idućih godina biti obilježeno intenzivnim turističkim rastom u više segmenata.

Zašto upisati novi program?

Imotska Ekonomska škola, u suradnji sa Županijom splitsko-dalmatinskom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, odlučila je u svoj program uvesti novo zanimanje – turističko-hotelijerski komercijalist kako bi Imotski, u budućnosti, bio konkurentan ostalim turističkim središtima, ali ovaj put s ciljano obrazovanim kadrom koji će unaprijediti turističku sliku Imotske krajine.

Učenici, koji upišu ovaj smjer, po završetku četverogodišnjega programa imat će mogućnosti zaposliti se na raznim poslovima vezanima za turizam, od dogovaranja i organizacije preko prezentacije i promocije do kontrole rada i financijskoga poslovanja turističkih objekata, a bit će osposobljeni i za visoke organizacijske i tehnološki zahtjevne poslove u hotelima, restoranima, privatnim pansionima i sl.

Budući da se radi o četverogodišnjem školovanju, učenici će po završetku moći polagati ispite državne mature što će im omogućiti nastavak školovanja na visokoškolskoj razini. Turističko-hotelijerski komercijalisti će tijekom svoga školovanja, uz dobre računalne vještine i poznavanje nekoliko stranih jezika, steći znanja iz područja turizma,  hotelijerstva, ekonomije, turističke animacije, komunikacije i psihologije rada s klijentima tako da je ovaj smjer ulaganje u sigurnu budućnost.

Što očekivati tijekom školovanja?

Nastavnici Ekonomske škole Imotski već dulje vrijeme rade na vlastitom usavršavanju kako bi spremni dočekali prvu generaciju imotskih turističko – hotelijerskih komercijalista. Jednako tako, prostori škole prilagođavaju se zahtjevima novoga smjera što obećava vrhunski teorijski i praktični pristup nastavi. Učenici, koji se odluče upisati novi smjer, već sada mogu biti sigurni da će sve poslovne izazove turizma moći dočekati spremni te da će biti dio izvrsne strategije daljnjeg razvoja turizma u Imotskoj krajini.

Možda ti se također svidi...