Predstavljamo vam – mVisitor

Turistička zajednica Imota svim iznajmljivačima s područja Imotske krajine od danas je omogućila brz i jednostavan način prijave turista kroz potpuno besplatnu aplikaciju mVisitor.

Ovo inovativno rješenje tvrtke Intersoft Technologies d.o.o. omogućuje prijavu turista u samo nekoliko klikova na mobitelu jednostavnim skeniranjem osobnog dokumenta. Aplikacija mVisitor u potpunosti je usklađena s platformom eVisitor i sama će automatski pohranjivati podatke unutar sustava, a bitno je spomenuti i činjenicu da za korištenje mVisitora nije potrebna TAN tablica prilikom prijave u aplikaciju.

Za korištenje aplikacije mVisitor potrebno ju je preuzeti i instalirati na svoj mobilni uređaj putem Google Play Store-a ili Apple Store-a te se prijaviti u sustav važećim pristupnim podatcima za eVisitor (OIB iznajmljivača i lozinka eVisitora).

Korištenje aplikacije mVisitor sačuvati dragocjeno vrijeme iznajmljivača koji će tijekom sezone od sada moći kvalitetnije organizirati svoje slobodno vrijeme ili se posvetiti drugim važnim aktivnostima u svojem poslu.

Sustav nudi nekoliko mogućnosti prijave:

  1. Turist se samostalno prijavljuje sam putem QR koda. U ovom procesu iznajmljivač dodjeljuje QR kod turistu kojeg preuzima iz mVisitor aplikacije. To može učiniti i prije dolaska turista na samu lokaciju čime je moguće napraviti i tzv. “preCheck-in” (iznajmljivač dostavlja turistu QR kod e-mailom ili drugim načinom komunikacije). Osim ovog načina, iznajmljivač u svojoj smještajnoj jedinici može postaviti QR kod ispisan na listu papira te turist po dolasku u apartman skenira QR kod i unosi osobne podatke skeniranjem dokumenta. Kada se turist sam prijavi, iznajmljivač je dužan unutar aplikacije odobriti njegovu prijavu nakon čega je proces završen i turist je automatski prijavljen u sustav eVisitor. Na bazi 4 turista, proces turistu za upis (skeniranjem osobnog dokumenta) traje u prosjeku 3 minute dok je iznajmljivaču od pokretanja aplikacije potrebno 10 sekundi da bi završio proces prijave.
  2. Iznajmljivač fizički preuzima osobne dokumente turista, samostalno ih skenira i direktno unosi u sustav. Na bazi 4 turista, iznajmljivaču je od pokretanja aplikacije u prosjeku potrebno do 3 minute za završetak prijave.
  3. Iznajmljivač fizički preuzima osobne dokumente turista i ručno upisuje sve tražene podatke u aplikaciju mVisitor. Na bazi 4 turista, iznajmljivaču je od pokretanja aplikacije u prosjeku potrebno do 15 minuta za završetak prijave.

Aplikacija mVisitor nastavak je digitalizacije određenih procesa u turizmu. Osnovne karakteristike sustava su:

  • direktnija i kvalitetnija komunikacija između TZ-a i iznajmljivača
  • brža, jednostavnija i digitalizirana prijava turista kroz proces „preCheck In-a“ – štedi vrijeme iznajmljivaču te podiže razinu zaštite osobnih podataka turista
  • iznimno „user friendly“ za iznajmljivača i turista
  • sustav preusmjerava svakog prijavljenog turista na web sadržaje od interesa TZ-a i grada čime dodatno približava lokalnu ponudu turistima
  • jednostavna nadogradnja i tjedno ažuriranje sustava.

Aplikacija mVisitor usklađenja je s platformom eVisitor i odobrena od strane Hrvatske turističke zajednice te služi kao nastavak digitalizacije procesa u turizmu, a sve u skladu s nastojanjem Europske komisije u cilju digitalne transformacije.

Možda ti se također svidi...