Turistička zajednica Imota dobitnik nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“

Turistička zajednica Imota dobitnik je godišnje nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za manifestaciju IMOTA Bike&Wine koja nam je dodijeljena na prigodnoj svečanosti u Opatiji. Nagradu smo dobili za uspješno spajanje cikloturizma, prirodne baštine i vinarstva, a samu manifestaciju uspješno organiziramo od 2019. godine u suradnji s Bike IM i udrugom Cvit razgovora.

Ukupno je dodijeljeno 70 povelja i posebnih priznanja u osam kategorija, od ukupno prijavljenog 161 kandidata iz 18 hrvatskih županija, a po prvi puta nagrade su dodijeljene za izvrsnost u razvoju ruralnog turizma hrvatskim kandidatima iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnjom svečanošću ujedno je obilježena i 10. godišnjica dodjele nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“.

“Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower award“ je godišnji projekt nacionalnog ocjenjivanja (turističkih) obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija, tradicijske gastronomije ruralnih područja, vinskog turizma te zaštićenih proizvoda i održivog razvoja. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ od svog osnutka radi na ruralnom i regionalnom razvoju Republike Hrvatske te posebice na ruralnom turizmu i njegovim posebnim oblicima.

Vjerujemo da je ova nagrada najbolji dokaz uspješnog koncepta IMOTA Bike&Wine manifestacije a ujedno i najbolja pozivnica za ovogodišnje izdanje koje će se održati 4. lipnja.

Možda ti se također svidi...