TZ Imota dobila 115.296,00 eura za prijavljene projekte

Tijekom veljače i ožujka TZ Imota  prijavila se na petnaest natječaja i javnih poziva za sufinanciranje raznih turističkih projekata.

Ovih dana dobili smo rezultate i odluke o sufinanciranju iz Hrvatske turističke zajednice (Fond za udružene TZ i Fond za TZ na nerazvijenim područjima) te TZ Splitsko-dalmatinske županije (natječaj za selektivne oblike turizma i manifestacije).

Ukupno smo dobili 115.296,00 eura za naše projekte. Projekti koji će biti sufinancirani ovim sredstvima su:

  1. Imotske modre vode – dobili smo ukupno  47.000,00 eura za sufinanciranje multidisciplinarne međunarodne znanstvene ekspedicije „Crveno jezero 2023.“, nekoliko eko-akcija i edukacija, snimanje kratkog dokumentarnog filma, speleoloških istraživanja i početak izrade monografije o Crvenom jezeru.
  2. Camino Imota – odobrenom nam je ukupno 20.200,00 eura za označavanje staze i nove table, osmišljavanje i realiziranje spoja sa Sinjem i Međugorjem, organizaciju trodnevne Camino Imota manifestacije, promociju na specijaliziranim portalima itd.
  3. Integralno upravljanje kvalitetom IQM Destination Imota – odobreno nam je ukupno 20.000 ura za mjerenje online reputacije, ocjenjivanje kvalitete destinacije i dionika, destinacijsku IQM Pass karticu, 15 online edukacija za sve dionike, razvijanje dva specifična proizvoda (Geopark i Camino), usluge savjetovanja i sl.
  4. Smeđa signalizacija – tri velike info ploče na državnoj cesti (dvije za oznaku Imotskog vinogorja i jedna za Camino Imotu). Odobreno nam je 5.000,00 eura.
  5. Imota Bike&Wine – dobili smo 1.500,00 eura potpore za organizaciju ove manifestacije
  6. Nabavka 20 sajamskih štandova – dobili smo 5.680,00 eura za nabavku 20 sajamskih sklopivih štandova koje ćemo koristiti za manifestacije kao što su Kulinarska večer, Cvit razgovora itd.
  7. Uređenje geološko-planinarske staze Badnjevice – dobili smo 6.000,00 eura za pripremu, prijevod tekstova, izradu i postavljanje desetak info-tabli te promociju nove staze.
  8. Produkcija novih video materijala i fotografija – dobili smo 4.958,00 eura za izradu šest novih destinacijskih promotivnih spotova te 60 fotografija kao i promociju materijala na društvenim mrežama.
  9. Edukacija za turističke vodiče – odobreno nam je 4.958,00 eura za višednevne edukacije „Vodiči – interpretatori za 22. stoljeće“.

Možda ti se također svidi...