TZ Imota dobitnik tri prestižne turističke nagrade

Grad Solin je od 15. – 17. studenoga 2023. g. bio domaćin triju međunarodnih priredbi: 30. INTERSTAS / Međunarodni festival turizma, 26. ITF’CRO/Međunarodni festival turističkog filma, i 21. CEA-CRO/ Cvjetno i krajobrazno predstavljanje za Međunarodni zlatni cvijet i posebnu nagradu “Dr. Lucija Čikeš”. Sve tri priredbe u funkciji turizma, kulture, ekologije i održivog razvoja, doprinose poticanju međunarodnih integracijskih procesa suvremenog turizma i iznimno su cijenjene.

Na 30. INTERSTAS-u pristigle su nominacije iz 39 zemalja svijeta. Zlatni INTERSTAS dobila je TZ Imota, a posebnu povelju FEST-a dobio je i direktor TZ Imote Luka Kolovrat. Nagrade su uručene za „profesionalnu izvrsnost u objedinjavanju te promociji baštinskih vrijednosti, tradicijske kulture i turizma Imotske krajine“.

Također, turistički film naše turističke zajednice  „Active Imota“ redatelja Gorana Jovića jedan je od 27 nagrađenih filmova. U kategoriji turistički, putopisni, dokumentarni, povijesni, ekološki, prijavljeno je rekordnih 406 turističkih promotivnih filmova/spotova (372 iz svijeta te 34 iz Hrvatske).

Možda ti se također svidi...